Hoppa till sidans innehåll

Swebowl


Europatourtävlingen Brunswick Open har avgjorts i helgen i Wittelsheim. William Berggren och Kim Bolleby blev topp åtta i tävlingen. För William Berggren var det hans bästa placering hittills i Europatoursammanhang.
 
Idag avgjordes andra deltävlingen i Swedish Youth Tour i Nässjö och det blev Clan-segrar i båda klasserna. Melwin Nielsen fick kliva högst upp på prispallen i U18-klassen och Jonathan Hallberg kunde göra detsamma bland U23:orna.
 
Stånga IF vann dubbelt mot Team Sollentuna i damernas Norra Allvenska på söndagen.
 
Andra deltävlingen av Swedish Youth Tour avgörs i helgen i Nässjö. 83 deltagare är med i tävlingen varav flera juniorlandslagsspelare som tog medaljer vid JEM i Wittelsheim.
 
Det står nu klart att Moa Ekström fortsätter som förbundskapten för juniorlandslaget. – Vi är jätteglada att kunna förlänga med Moa Ekström, säger Michael Granström, sportchef i Svenska Bowlingförbundet.
 
Till helgen är det dags för Svenska bowlingförbundets SDF-konferens samt årsmöte på Quality Hotel Winn i Haninge. – Jag ser fram emot spännande och intressanta dagar, säger Jan Wiede, ordförande i Svenska Bowlingförbundet.
 
Premiärupplagan av One Lane Challenge har dragit igång i Ed. Vid tävlingen spelar man alla serier ensam på en och samma bana. Team Sweden herr är med och kvalar nästa helg.
 
Hans Werner, Team Lerum BC visade i lördags att gammal är äldst. I segern mot BK Joker F i division 1 Norra Götaland slog 81-åringen 1031 poäng vilket är hans bästa resultat någonsin över fyra serier.
 
Bowlingkonceptet Strikejakten för barn 7-12 år lanserades i februari. Intresset har varit stort och flera föreningar runt om i landet är igång med det nya träningsverktyget.
 
Hösten är kommen och såväl damernas som herrarnas elitserie är i full gång. Ett av lagen som med stor sannolikhet firar denna söndagkväll är Kulladals BS som överraskade rejält när de gav Team Pergamon BC på nöten i Partille.
 
Det blev bara hemmavinster när Nordallsvenskan startade i helgen. Bodens BS vann ganska klart med 15-5 mot Piteå BK. De andra tre hemmavinnarna var Wilhelmina, Flash och Fjällräven.
 
Team Clan och IS Göta är fortsatt obesegrade i herrarnas Elitserie. Lagen möttes på lördagen och spelade oavgjort, 10-10, där Clans Alexander Tigerstrand slog 300. Även BK Kaskads förlustnolla är intakt efter en kämpaseger mot IKW/Köping BK.
 
Calluna och AIK har båda tre raka segrar medan Spader Dam F åkte på sin första förlust.
 
Fyra lag är fortsatt obesegrade efter två omgångar i årets Sydallsvenska. Bulltofta, Team Clan F, Team Pergamon och Örgryte har alla startat serien på bästa sätt.
 
Det blev hemmalagens dag i damernas Elitserie. BK Högland besegrade BK Hallandia och BK Merci vann mot Hammarby IF BF där Mercis Janina Lindberg inledde med 300. – Jättekul för egen del och en viktig seger för laget, säger en glad Janina Lindberg.
 

Handla på nätet och stöd BK Ax 

Sponsorhuset

Postadress:
BK Ax - Bowling
Sari Johansson, Ryavägen 86
19163 Sollentuna

Kontakt:
Tel: 0707153476
E-post: sari.johansson@hotma...

Se all info